Tandartspraktijk Lawickse Poort

Praktijk voor Algemene Tandheelkunde en Implantologie

Mondzorg Safari bij Tandartspraktijk Lawickse Poort


Je kan vanaf nu met ons mee op Mondzorg Safari!


Binnen onze praktijk zijn wij ons specifieker gaan richten op de behandeling van (jonge) kinderen. Dit doen wij door kinderen mee te nemen op Mondzorg Safari. Je kunt al bij ons terecht voor vragen en advies vanaf het allereerste tandje. Onze kamers en behandelingen zijn zo ingericht dat een bezoek aan de tandarts zo goed mogelijk aansluit bij de belevingswereld van kinderen.
Uw kinderen worden behandeld door een klein en enthousiast team met affiniteit voor de kindertandheelkunde. Dit zorgt ervoor dat de kinderen meestal bij dezelfde behandelaar kunnen komen, iets wat belangrijk is voor het opbouwen van een vertrouwensband. We nemen de tijd om behandelingen uit te leggen en te oefenen. Zo kunnen de kinderen stapsgewijs aan de tandheelkundige behandelingen wennen. Alles is er op gericht om uw kind zo plezierig mogelijk naar de tandarts te laten gaan.


Waarom is dit belangrijk?
De prevalentie van mondproblematiek bij kinderen neemt toe. Dit betekent dat steeds meer kinderen last hebben van tandproblemen, zoals cariës, ook wel gaatjes genoemd. Cariës is een aandoening waarbij tanden en kiezen aangetast worden door bacteriën. Dit kan pijnlijk zijn voor de kinderen en kan uiteindelijk leiden tot het verlies van tanden en kiezen. Uit het meest recente onderzoek blijkt dat 66% van de Nederlandse 5-jarige kinderen een gebit heeft dat is aangetast door cariës. En maar liefst 75% van de 11-jarige kinderen heeft enige vorm van cariës.
Het is belangrijk om cariës bij kinderen te voorkomen. De tandarts kan hierbij helpen door regelmatige controles en door kinderen en hun ouders te leren hoe ze hun tanden op de juiste manier moeten poetsen. Daarnaast is een gezonde leefstijl belangrijk om cariës te voorkomen.
Ons doel: Gebitsverzorging bij kinderen verbeteren en de kennis bij kinderen en hun ouders/verzorgers vergroten. Door hier al op jonge leeftijd mee te beginnen willen we problemen op latere leeftijd zo goed mogelijk proberen te voorkomen.
Er wordt per kind gekeken naar de mondsituatie, het gebit en de kaakontwikkeling en de daarbij behorende risicofactoren. Hierdoor kunnen we uw kind de mondzorg geven die nodig is.
We werken volgens de Gewoon-Gaaf methode van het Ivoren Kruis. Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!
Uit wetenschappelijk onderzoek  blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes kan leiden. Zie voor meer informatie ook de website van het Ivoren Kruis: ivorenkruis.org/programmas/gewoon-gaaf/wat-is-gewoon-gaaf/
Daarnaast werken we indien nodig samen met orthodontisten en logopedisten in de omgeving om zo een multidisciplinaire aanpak aan kinderen te kunnen geven.


Neem een sneak peek en volg ons op Instagram voor meer informatie en sfeer impressie van onze praktijkvoering!
Kom jij binnenkort bij ons je tanden tellen? Kroki de Krokodil en Leo de Leeuw willen graag met je spelen. Tot snel!


  • BB15B800-803C-41BD-B99D-665EDE301EDB_1_201_a
  • 64B9C06C-3D86-42F6-9D4F-B24C6569B260_1_201_a